MAKARONY Z MĄKI DURUM

Makaron, a zwłaszcza makaron durum, to jedno z tych dań, które zdobyły serca konsumentów na całym świecie. Dzięki swojej wszechstronności, prostocie przygotowania i niezliczonym możliwościom podania, stał się on nieodłącznym elementem wielu kuchni. 

Dzisiaj jedzenie makaronu jest na porządku dziennym. Warto pamiętać, aby wybierać produkty najbardziej wartościowe, które dostarczają witamin. Makarony durum są zdrowe i dają wiele korzyści organizmowi. To świetny wybór dla osób będących na diecie. Nie musisz rezygnować z ulubionego przysmaku. Makaron durum produkowany jest z twardej pszenicy semoliny. Jeżeli uwielbiasz makarony, to koniecznie spróbuj makaron z pszenicy durum. Zachwyci kubki smakowe domowników, a goście Twojej restauracji będą wniebowzięci.

Aktywne filtry

Makarony durum — poznaj ich właściwości

Makarony z pszenicy durum mają swoje korzenie w kuchni włoskiej, która jest znana z wykorzystywania najwyższej jakości składników do przygotowania smacznych dań. Nazwa durum pochodzi od włoskiego słowa "duro," co oznacza twardy, a odnosi się to do twardej odmiany pszenicy. Pszenica durum jest podstawowym składnikiem makaronu. 

Makaron z pszenicy durum jest korzystniejszy dla zdrowia. Dlaczego? Durum makaron wyróżnia się wysoką zawartością niezbędnych składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W takim makaronie znajdziesz:

  • - mangan;
  • - cynk;
  • - potas;
  • - fosfor;
  • - miedź;
  • - witaminy z grupy B.

Makaron z mąki durum charakteryzuje się znacznie większą zawartością białka w porównaniu do innych odmian makaronów opracowanych na bazie innych zbóż.

Makaron z durum ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że pomaga kontrolować poziom cukru we krwi. Osoby chorujące na cukrzycę i odczuwające chęć na słodycze szybko po posiłku, powinny do swojej diety wprowadzić makarony z pszenicy durum. Mąka durum zawiera luteinę, która wpływa na poprawę wzroku. 

Makarony z mąki durum doskonale prezentują się na talerzu. Nie sklejają się, a sos i składniki dania otaczają każdą wstążkę czy pasek makaronu. Zależy Ci na spójnej kompozycji? Wybieraj jakościowe makarony od sprawdzonej firmy z tradycjami.

Wyprodukowany z pełnego ziarna pszenicy durum, makaron z mąki durum z Makaronów Kopcza to produkt najwyższej jakości, który stanowi zdrowe i smaczne uzupełnienie codziennej diety. Wytwarzany ze starannością i pasją, nasz makaron durum sprawi, że każdy posiłek będzie wyjątkowym doświadczeniem.

Makarony durum idealne do dań obiadowych i zup

Prowadzisz restaurację włoską, bistro lub bar azjatycki? To zaskocz swoich klientów makaronem, który eksploduje smakiem w ich ustach. Durum to makaron pasujący do dań na bazie mięsa i warzyw. Makaron pszenny durum ma wyjątkowy smak, a jego twarda konsystencja sprawia, że jest idealnym składnikiem do przygotowywania różnorodnych dań. 

Przyrządzasz co sobotę zapiekankę warzywną swojej rodzinie? Koniecznie kup makaron z mąki durum i zaskocz najbliższych nowym smakiem. Makaron durum świetnie komponuje się z różnymi sosami i dodatkami, dzięki czemu można przygotować wiele różnych dań, od prostych, klasycznych spaghetti po bardziej wyszukane dania, takie jak tagliatelle durum. Makaron z durum świetnie sprawdzi się w połączeniu z pesto, z sosem pomidorowym lub śmietanowym. Może być także składnikiem zup, na przykład minestrone czy sałatek. Durum makaron może stać się prawdziwym bohaterem każdej kuchni. Dzięki niemu możesz eksperymentować z różnymi składnikami i przyprawami, tworząc unikatowe dania, które zasmakują wszystkim w rodzinie.  

Makarony durum — jak tworzymy nasze makarony?

Makarony Kopcza tworzone są z pasją, na podstawie wieloletniej tradycji. Gdy otworzysz opakowanie makaronu firmy Kopcza, przeniesiesz się do dawnych lat i pachnącej kuchni babci i mamy. Sprawdzone receptury i jakościowe składniki pozwalają stworzyć produkt o właściwej strukturze, przyjemny dla podniebienia.

Wyrabiamy makarony najbliższe tym domowym, gdyż tniemy je z płata ciasta, nie używając ciśnienia. Co oznacza, że nasze makarony są wycinane, a nie wyciskane. Wolny proces produkcji w dość niskiej temperaturze pozwala uzyskać wysokogatunkowe produkty. Makarony Kopcza to firma rodzinna robiąca te przysmaki od wielu lat. Jeżeli zależy Ci na produkcie tworzonym z sercem, to spróbuj naszych makaronów, a nigdy nie weźmiesz do ręki żadnej innej paczki.

W naszym sklepie internetowym znajdziesz nie tylko makaron z mąki durum, ale także makarony jajeczne, pełnoziarniste, czy te z dodatkiem warzyw. Wszystko, co najlepsze w makaronach znajdziesz w firmie z tradycjami — producent makaronów Kopcza.

Zapraszamy do zapoznania się z innymi kategoriami:

Makaron durum ma wyjątkowy smak, a jego twarda konsystencja i bogata zawartość białka sprawiają, że jest to doskonały wybór dla miłośników makaronu i kuchni włoskiej.

Do góry